EMPRENDRE O MORIR!!!

L'EMPRENEDORIA, SOL.LUCIÓ ALS ATURATS INQUIETS

La gravetat de la crisi actual té molts registres i probablement el que socialment és més greu i preocupant és el de l’atur.
Recentment la meva situació laboral ha pres un rumb inesperat, he passat de l’estabilitat laboral a la situació inesperada de la majoria de famílies del nostre entorn, enfocar la vida professional en temps de crisis.
Faig un seguiment exhaustiu de totes les pàgines web amb ofertes laborals, que n’hi ha un munt..., he realitzat diferents entrevistes de feina, reunions, etc., i després de veure com em prenien bastant el pèl he arribat a la següent conclusió. T’obliguen a entrar en el món dels autònoms, freelance o com en vulgueu dir. per tant la solució més atractiva sembla que és l’emprenedoria.


Avui en dia estem acostumats a posar la gestió del nostre talent en mans de tercers. És el que ens han ensenyat des de sempre. Ser contractat per algú per ensenyar al món de què som capaços. I això en el millor dels casos. Perquè moltes vegades acabem tenint la sensació que altres s'han aprofitat dels nostres talents i ni tan sols ens han donat les gràcies.


Emprendre com a recurs o com a única alternativa per no morir en l'intent de passar desapercebut en una època de dificultats. Però també d'oportunitats.

El primer que ens hem de plantejar és: Tinc esperit d’emprenedor? Si ens considerem una persona inquieta i curiosa, amb desitjos d'avançar, mirar endavant, aprendre, marcar objectius, materialitzar somnis i enfrontar-nos a situacions difícils la resposta és SI!!!, tenim esperit d’emprenedor.

La creació de noves empreses per part d’emprenedors es pot conceptuar com el resultat de la interacció de quatre variables concretes, que són:
-L’existència d’una oportunitat de mercat.
-La disposició de recursos.
-La capacitat de l’emprenedor. I el motor fonamental per poder emprendre és voler aprendre.
Si disposeu d’aquests valors, endavant, ànims i sort!! Teniu moltes eines on line que us poden ajudar infoautónomos, catalunya emprèn, coaching catalunya, etc.. pàgines web d’emprenedoria, autònoms, creatius, etc.


Un emprenedor fracassat no deixa de ser emprenedor. Si el seu
intent no ha funcionat aquesta vegada, en una altra ocasió pot
funcionar. El que importa és la figura emprenedora i la seva
capacitat de generació de nous negocis.

Comentaris