TANCANT EL 2014

Fem balanç? (Post publicat al bloc mesquemares el dia 20 de desembre de 2014)

Ha arribat desembre, l'últim mes de l'any i una vegada més l'època ens convida a fer balanç...

Arriba el Cap d'Any i prenem consciència, de sobte, de tot el que hem fet, de tot el que volíem fer, de tot el que hem compartit. Ens adonem que l’any ha passat i que hem fet coses malament o hem deixat de fer coses. 

Les persones quan pensem en qualificar el nostre any tendim a enfocar-nos en el dolent, la qual cosa crea situacions depressives que consumeixen la nostra energia emocional al desembre.

A mesura que s'acosta Cap d'Any, els balanços i les planificacions es posen a l'ordre del dia, generalment, influenciats pel canvi de calendari. La tendència que tenim a l’autocrítica és molt forta, es jutja tot el que no hem aconseguit i  moltes vegades, oblidem el que hem assolit. Per això, és molt important amb un mateix, mirar la realitat amb més objectivitat i equilibri, permetent arribar a un balanç autèntic i útil per pensar en el futur.

El que ens pot ajudar en el procés de balanç és escriure el que es volia i es va aconseguir i el que hem aconseguit sense voler-ho (gràcies als "imprevistos"). Una vegada que es té la llista, es pot veure clarament on s'està, quines debilitats i habilitats tenim, què necessitem i què volem per començar a pensar en el futur.

També, cal diferenciar quina és la cosa urgent i l'important per dur a terme en el pròxim any i donar-li temps real tots els dies al que es considera important. La batalla de la quotidianitat moltes vegades provoca que s'oblidin els objectius i distreu del camí.

Part de veure les coses molt bones de l'any que s'acaba és pensar que la felicitat resideix no només en els grans esdeveniments, sinó en aquestes petites coses que es comparteixen amb els que més estimes aquí i ara.
Aquest exercici es tracta de fer conscient que el bo és molt més que el dolent i que, en definitiva, el dolent només es canvia nodrint-nos de tot el bo que rebem.

La realitat que hem viscut ha vegades és molt clara, els fets negatius superen als positius. Aquesta afirmació és la primera que em bé al cap quan faig el meu balanç, però pensant profundament en les coses i fent el balanç objectiu, me’n adono que les petites coses bones que m’han passat no són tant petites. El meu truc per a què el balanç de l’any em surti positiu és “engreixar” les petites coses bones que m’han passat, els bons moments amb la família, els coneixements que he après, les amistats noves i sobretot que m’he envoltat d’uns amics que han fet d’aquest any 2014 un any positiu i amb molts records que guardaré sempre en el meu cor.

En qualsevol cas, el que no han de faltar mai i especialment per Cap d'Any, són els objectius i projectes, el millor dels desitjos és convertir-los en realitat.

Un nou any està per començar, us desitjo que estigui ple de propòsits. Recorda que assolir-los, dependrà majoritàriament de tu.

Comentaris